Andliga principer bakom Yoga

Yoga har ökat i popularitet under de senaste åren som ett bra stretching övning. Kanske var det utlöstes av en relativt mer stillasittande livsstil jämfört med en generation sedan, eftersom fler och fler människor sitter framför datorer i minst åtta timmar per dag. Även yoga har praktiserats inte förrän nyligen, men i själva verket i århundraden, fler människor som inte ens är andligt anslutna till de principer som yoga lär är intresserade av det som en fysisk aktivitet.

Men verkliga anhängare av yoga tror att det är inte bara ett sätt att förbättra sin flexibilitet, men istället är det en andlig disciplin. Ordet yoga kan översättas till betyder "förening", som i många fall kan indikera rätt förening mellan en persons kropp, sinne och ande. Andlighet i detta fall hänvisar till att kunna använda ett sinne för att styra en kropp, till exempel att bli av med alla manifestationer av ilska eller andra negativa känslor.

Nedan finns några av de grundläggande föreställningar av utövare av yoga, med några grundläggande förhållande till andra trossystem:

1. Andlighet definieras som att ha tillfredsställelse i ett väl utvecklat övergripande fysiska välbefinnande, matchas med psykisk skarpsinne och emotionell balans, som så småningom kan leda till materiellt välstånd. Detta kan vara ett godtagbart syfte att de flesta människor, även om vissa religioner, såsom kristendom, tenderar att ifrågasätta denna uppfattning eftersom de tror att andlighet inte är bosatt i en ensam person, och i stället förlitar sig på en relation med det gudomliga väsendet.

2. De tror att andliga människor inte känner någon fanatism eller depression eller till och med uttryck av negativa känslor som ilska eller rädsla. Däremot skulle folk som tror på en personlig Gud vent istället ut de negativa känslor i vad de kallar bön eller samtal med Gud, och upptäcker att det får dem att känna människor, förvisso, men mycket älskad.

3. Övningarna hjälpa personen att må bra och känna den gudomliga inom genom att tömma ett sinne och avkopplande kroppen. Eftersom yoga anses vara lämplig för någon ålder eller kondition, tror de att det därför passerar kravet för något andligt. Vissa religioner utmanar idén om att tömma ett sinne som nyckeln till sann andlighet, som när ett sinne är tomt, det faktiskt ger utrymme för onda tankar i stället för goda sådana, som mänskliga varelser är naturligt benägna att negativa saker baserat på deras fallna tillstånd .

4. Yoga är komplett inte utan rätt andetag arbete, eftersom andningen anses vara den livskraft, kallad "Prana". Som sådan yogaövningar centrum kring ordentlig andetag arbete för att "väcka" osynliga energicentra i kroppen, så att underlätta rörligheten för denna andetag till alla celler, som tydligen främjar hälsa och vitalitet. Detta kan fungera bra med dig om du vill tro att det finns "energicentrum" i kroppen, och omvänt, kristna tror att de inte behöver energi centra som de har makt av Gud själv bor inuti dem.

5. De tror att en sund själ endast kan existera vid sidan av en sund kropp. Däremot kristna och andra troende i Bibeln tror att det är tvärtom, som en sund själ tros resultera i en sund kropp. Som en människa tänker, så är han, eller så filosofen säger. Charles Spurgeon, en välkänd predikant, sätter också i ett liknande ljus och säger att som man tror på rätt sätt, kommer hans fysiska beteende och välbefinnande följa.

Kanske dessa grundläggande skillnader är anledningen till att många människor är tveksamma till att praktisera yoga, eftersom de tror att det går mot vad de i grunden tror på. När allt kan du prova yoga övningar men om du inte tror även att yogier lär, kommer du troligtvis inte uppleva samma nivå av "fred" som de påstår, speciellt om du tror att det finns andra sätt att uppnå det vila och avslappning som du så önskar. Men i slutändan, det beror på dig personligen, om övningar och dess motsvarande andliga tro är trovärdig och acceptabel för dig, eller om du väljer att finna tro på en personlig Gud som älskar dig som ger dig verklig frid och vila istället för beroende på dina egna ansträngningar.