Yoga är att hålla fysiska och mentala välbefinnande

När vi talar om yoga, betyder det att du talar för att ansluta själen med Gud. Yoga är att få Moksha betyder frihet från alla typer av smärta som gör livet balanserade, som är en av de viktigaste målet med yoga.

 Yoga är ett förfarande genom vilket person utövas för att ta kontroll över den fysiska och psykiska välbefinnande, för att uppnå det som inte uppnås förrän nu och att gissa på Gud, Parmatma och bosätta sig på skapandet och existensen av denna värld. Yoga ger ett sätt att slutliga frälsning och en mer tidsmässig slag, tidsmässigt när det gäller att lindra sorg, den sort som säkert resultat av dålig hälsa.

Bruket av yoga är mycket fördelaktiga för skyddet av hälsan. Det bidrar till att fortsätta både fysiska och psykiska hälsa som inte kan utföras genom att antingen ta formen av mediciner eller dricka potions. Yoga hjälper en övervinna mentala förtvivlan samt uppnå balans mellan kropp och själ. Det förstärker förmågan att arbeta och göra hjärnan för att behålla makten och minne.

 Yoga kallas Astanga eller åtta mångfacetterad Yoga. De åtta fasetter är Yama, Asana, Dhyana, Pranayama, Niyana, Dharana, Pratyahara och Samadhi.

 Yama: Yama står för Ahimsa, vänlighet mot alla levande varelser, respekt och tolerans och opartiskhet i all känsla, gör och undersöka.

Satya (Sanning): Man ska alltid tala och tänka mycket.

 Brahmacharya: I detta sinne blandas med Parabrahma eller den högsta nivån på perception.

Asteya: Den som besegrar från sådan handling badar med värdefulla stenar.


Aparigraha: Även roligt, många saker vi gör och är beroende av, till exempel några av de livsmedel som vi äter, är inte bra för oss och måste ges upp.

 Rutu Kala: Man ska inte dalta fysiskt annat än ett juridiskt är äkta maka eller make och samma under Rutu Kala, den period som börjar den fjärde dagen efter menstruation och slutar på den sextonde.

 Niyama: Den omfattar de fem begreppen förnöjsamhet, Swadhyaya Städning, botgöring, och Ishwari Pranidhana.
 Santoshadanuttama Sukha Labha, att vara riktigt glada och nöjda är en av de stater i åtanke.